Jedná se o kůru plodu Citrusu limonového - citronu. Citrus je stálezelený keř dorůstající do výšky 3 metrů. Kvete bílými, místy růžovými květy. Listy jsou zelené oválné s hladkým okrajem. Pěstuje se na plantážích v subtropických oblastech po celém světě např. ve Středozemí (Itálie, Kypr, Španělsko, Řecko, Turecko i Libanon). Nejvíce vysazován v Číně, Indii, Jižní Africe, Argentině, Brazílii, Mexiku, Spojených státech a v Austrálii.
Citronová kůra má uplatnění v gastronomii např. při přípravě domácích limonád, dezertů, moučníků, cukroví, kompotů. Rovněž je vhodná při úpravě ryb.
Příprava odvaru: 1-2 čajové lžičky kůry citronu zalijte 250ml vody a krátce povařte. Potom přeceďte.
Není chemicky ošetřeno.
Tato bylina je známa také pod názvy Citroník nebo Citroník lemonový..